تفاوت‌های bugs، errors، defects، faults ،failures در آزمون نرم افزار

تفاوت‌های bugs، errors، defects، faults ،failures در آزمون نرم افزار 900 500 geektor.ir
تفاوت‌های bugs, errors, defects, faults ,failures در آزمون نرم افزار


تفاوت‌های bugs، errors، defects، faults ،failures در آزمون نرم افزار


Bug چیست؟

باگ (Bug) یک اصطلاح پر کاربرد در توسعه نرم ‌افزار است. این اصطلاح برای توصیف هر رفتار غیر منتظره یا ناخواسته در یک سیستم نرم افزاری استفاده می شود.


باگ (Bug) یک مشکل یا خطایی است که باعث می‌شود نرم‌افزار رفتاری غیر عادی از خود به نمایش بگذارد که کاربران انتظار ندارند.


باگ‌ها یا مشکلات طیف وسیعی از تأثیرات بر عملکرد نرم افزار دارند. از مشکلات کوچکی که به راحتی قابل مدیریت هستند تا موارد بزرگی که می توانند استفاده از نرم‌افزار شما را غیرممکن کنند. این می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، مانند خطاهای برنامه نویسی، مشکلات پیکربندی سیستم یا مشکلات ورودی داده‌ها.


باگ‌های زیادی وجود دارند که می توانند بر عملکرد و کارایی نرم افزار تأثیر گذار باشند، اما رایج ترین نوع باگ، اشکالی است که شما با نام Crash می‌شناسید.


یک Bug نرم افزاری توانایی سازمان برای تعامل با کاربران، تولید سرنخ، تسهیل خرید و موارد دیگر را مختل می کند. بنابراین باید در اسرع وقت ریشه کن شود.

Defect چیست؟


Defect یا نقص در تست نرم افزار به انحراف یا تغییر نرم افزار از نیازهای کاربران یا کسب و کار اشاره دارد. که باعث می‌شود یک سیستم نرم افزاری به شیوه ای ناخواسته رفتار کند.


شما می‌توانید نقص ها را در هر مرحله از چرخه عمر توسعه نرم افزار، از جمع آوری نیازمندی ها تا آزمایش و استقرار، معرفی کرد.


Defect یک مشکل در کد نویسی نرم‌افزار است که تیم تست وظیفه شناسایی آن‌ها را برعهده دارد.


نقص در یک محصول می‌تواند باعث جلوگیری از عملکرد مورد نظر توسط نرم افزار شود. نقص‌ها در طول چرخه توسعه نرم افزار توسط توسعه دهندگان اتفاق می افتند. هنگامی که یک برنامه نویس یا توسعه دهنده در مرحله توسعه اشتباهی جزئی یا کلی مرتکب شود، می توان منتظر یک نقص بود.


انواع مختلفی از نقص‌ها وجود دارد که می توانید در طول چرخه توسعه نرم افزار با آنها مواجه شوید.


بصورت کلی 6 نوع نقص وجود دارد:

  1. نقص‌های محاسباتی (Arithmetic Defects)
  2. نقص‌های دستوری (Syntax Defects)
  3. نقص‌های منطقس (Logical Defects)
  4. نقص‌های عملکرد (Performance Defect)
  5. نقص‌های چند رشته‌ای (Multithreading Defect)
  6. نقص‌های رابط (Interface Defect)

Error چیست؟


در آزمون نرم‌افزار، خطا (Error) اشتباهی است که توسط یک توسعه‌دهنده در کد انجام می‌شود. خطا باعث می‌شود نرم‌افزار به شیوه‌ای غیرمنتظره رفتار کند. خطاها می توانند در هر مرحله از چرخه عمر توسعه نرم افزار رخ دهند و می توانند ناشی از طیف گسترده ای از عوامل از جمله خطای انسانی، فرضیات نادرست، منطق نادرست یا ارتباطات ضعیف باشند.


هنگامی که خطایی رخ می دهد، ممکن است باعث defect یا fault در نرم افزار شود. که در ادامه این مقاله با fault نیز آشنا می‌شویم.

Failure چیست؟


گاهی اوقات در حین اجرای برنامه، سیستم نتایج غیرمنتظره ای تولید می کند که می تواند منجر به شکست (Failure) برنامه شود.


در شرایط یا محیط های خاص، نقص‌ها (Defects) می توانند دلیل شکست (Failure) باشند. البته فقط گاهی اوقات و گاهی اوقات دلایل ممکن است متفاوت باشد.


هر نقصی یا defect منجر به شکست یا Failure نمی شود.


Failure همچنین می تواند به دلیل خطاهای انسانی در هنگام تعامل با نرم افزار رخ دهد. به عنوان مثال، اگر یک انسان مقدار ورودی اشتباهی قرار دهد، ممکن است خرابی نرم افزار رخ دهد. پس با این حال، یک شکست می تواند عمداً توسط یک فرد در سیستم ایجاد شود.

چند نکته :


در طول تست نرم افزار، اگر یک تستر مطمئن نباشد که آیا یک موقعیت معین دچار شکست (Failure) است یا خیر، می توان آن را یک حادثه (incident) نامید.


سپس می‌بایست حادثه را بیشتر بررسی کرد، پس این حوادث گزارش شده را برای توسعه دهندگان ارسال می کنند تا آنها بتوانند حادثه را تجزیه و تحلیل کنند.


Failure اصطلاحی است که بعد از مرحله تولید نرم افزار می آید.


برای قضاوت در مورد کیفیت نرم افزار، باید قبل از استقرار آن به درستی بررسی شود، زیرا کیفیت، در افزایش اعتماد مشتری و در نتیجه رونق کسب و کار اهمیت فراوانی
 دارد.


با این حال، Failure تنها زمانی در برنامه قابل شناسایی است که قسمت معیوب اجرا شود. اگر قطعات معیوب اصلا اجرا نشده باشند، آن قطعه نمی تواند باعث خرابی شود.


Fault چیست؟

Fault یک رفتار ناخواسته یا نادرست توسط یک برنامه کاربردی است که باعث ایجاد اخطار در برنامه می شود. اگر برطرف نشود، ممکن است منجر به ایجاد شکست (failure) در کار کد مستقر شده شود.


اگر اجزای مختلف کد نرم‌افزار به یکدیگر متکی باشند، یک خطا ممکن است باعث ایجاد مشکل در چندین مؤلفه شود.


در یک نرم‌افزار درحال توسعه یک خطای جزئی می تواند منجر به یک خطای سطح بالا شود. شما می‌توانید با اتخاذ تکنیک های برنامه نویسی، متدولوژی های توسعه، تجزیه و تحلیل کد از این خطاها جلوگیری کرد.

چند نمونه از انواع fault

  1. خطا در الگوریتم (Algorithm fault)
  2. خطای نحوی (Syntax fault)
  3. خطای محاسباتی (Computational fault)
  4. خطای زمان‌بندی (Timing fault)
  5. خطای اسناد (Documentation fault)
  6. خطای بار اضافه (Overload fault)
  7. خطای سخت افزار (Hardware fault)
  8. خطای نرم‌افزار (Software fault)
  9. خطای حذف (Omission fault)


شما در این مقاله با این اصطلاحات آشنا شدید و امید است با توجه به این اطلاعات بدست آمده در مورد تفاوت‌های bugs، errors، defects، faults ،failures در آزمون نرم افزار بتوانید به راحتی خطاهای موجود در پروژه‌های درحال توسعه خود را تمیز دهید.


در اینجا ما به انتهای مقاله‌ی تفاوت‌های bugs، errors، defects، faults ،failures در آزمون نرم افزار رسیدیم. ما در این مقاله از سری مقالات گیکتور سعی کردیم شما عزیزان را کمی بیشتر با اطلاحات رایج در مراحل توسعه نرم افزار (آزمون نرم افزار) آشنا کنیم. امیدوایم این مقاله به شما عزیزان اطلاعات کافی در مورد این اصطلاحات رایج و کاربری تست نرم افزار داده باشد.
شما می توانید انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق پل‌های ارتباطی ما در صفحه تماس با ما، با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری این مقاله