اولین تجربه استفاده من از Chat-GPT
اخیرا در دنیای تکنولوژی نام چت جی پی تی (ChatGPT) را به کرات میشنویم. در این مقاله قصد دارم اولین تجربه استفاده من از Chat-GPT را بصورت خلاصه با شما عزیزان در میان بگذارم.
با توجه به اینکه این مدل زبانی هوش مصنوعی به تازگی طوفان خبری بزرگی را در دنیای تکنولوژی ایجاد کرده است. و احتمالا شما در روزهای اخیر این نام را به دفعات شنیده باشید یا محتواهای آموزشی بسیاری در مورد این هوش مصنوعی در شبکه های اجتماعی دیده باشید. مثلا وقتی که در اینستاگرام یا لینکدین میچرخید محتواهای فراوانی در مورد این مدل زبانی هوش مصنوعی میبینید و احتمالا با این مدل آشنایی دارید.
لازم بذکر است این تجربه استفاده از Chat-GPT، با استفاده از یک پروژه Pagination یا صفحه بندی با استفاده از زبان JavaScript بدست آمده است.
Chat-GPT چیست؟
قبل از شروع این مقاله بهتر است توضیح مختری به دوستانی که اطلاعات کافی در مورد این مدل زبانی ندارند ارائه کنیم.
پس اگر شما اطلاعات کافیای در مورد چت جی پی تی دارید میتوانید از این قسمت عبور کنید.
Chat-GPT یک ربات مکالمه محور است که توسط شرکت اوپن ای آی (Open AI) توسعه یافته است (البته خودش معتقده که توسط این شرکت آموزش داده شده 🙂 ).
چت جی پی تی طراحی شده است تا بصورت خودکار پاسخهایی را برای سوالات شما ارائه کند.
هدف از توسعه این مدل ارائه پاسخهای با کیفیت یه سوالات کاربران است.
لازم بذکر است که این مدل همواره در حال یادگیری است.
Pagination یا صفحه بندی چیست؟
صفحهبندی یکی از قسمتهای طراحی وبسایت است که با استفاده از آن شما میتوانید محتواهای طولانی خود را به چند قسمت مجزا بشکنید. شما با انجام همین عمل بظاهر ساده به کاربران خود اجازه میدهید تجربه راحتتری در استفاده از وبسایت یا وباپلیکیشن شما داشته باشند.
مورد استفاده من از Chat-GPT:
در یکی از پروژههای در حال توسعهی خودم نیاز به ایجاد یک صفحه بندی برای کاربران دریافت شده از طرف دیتابیس (DataBase) بود. ما در این مرحله تعداد تقریبا بالایی کاربر را از طرف Back-end و بدون صفحه بندی دریافت میکردیم (مثلا 1000 کاربر مختلف) و نیاز داشتیم تمام این کاربران را در یک Popup برای انجام عملیاتی به مدیران وبسایت نمایش دهیم.
به همین خاطر نیاز داشتیم برای راحتتر در دسترس بودن این کاربران یک صفحه بندی برای آنها ایجاد کنیم.
با توجه به در دسترس نبودن بک اند دولوپر و همینطور راحت بودن ایجاد صفحه بندی برای کاربران تصمیم بر مدیریت این قسمت در فرانت شد.
به همین خاطر دست بکار شدم و به سرعت با توجه به نیاز پروژه کد مورد نیاز برای ایجاد یک Pagination یا صفحه بندی را نوشتم.
بعد از اینکه کدم کامل شد متوجه شدیم که ظاهر این صفحه بند قراره تغییر کنه 🤷♂️. پس به سرعت دست بکار شدیم و ظاهر جدید رو ساختیم اما نکته مهم ماجرا اینجا بود که با توجه به این ظاهر مجبور شدم قسمت مهمی از کدهای جاوااسکریپت را هم تغییر بدم.
و با توجه به این تغییرات انجام گرفته بشدت احساس میکردم کدم نیاز به تغییر داره و امکان بهینهترشدن این کد وجود داره.
در همین حین بود که چت جی پی تی با سرو صدای زیادی وارد بازار شد و صحبتهای زیادی میشد که ابزاری اومده که قراره برنامه نویسا رو بیکار کنه و … .
خلاصه من تصمیم گرفتم برم و ببینم این ابزار قدرتمند که باعث ایجاد همچین صحبتهایی در بین جامعه برنامه نویسی شده چیه
برای شروع تصمیم گرفتم با کمک این هوش مصنوعی کد صفحه بندیای که نوشته بودم رو بهینه کنم.
در ادامه این مقاله شما کدی که من نوشته بودم رو میبینید.
برای اینکه شما این قطعه کد را بهتر درک کنید بعضی از متغییر ها یا شرطها رو بهتون توضیح میدم.
قبل از هر چیزی باید بدانید که این کد در ساختار پروژه (Vue js) ویو جی اسی نوشته شده است پس در برخی از خطوط برای دسترسی به متغییرهای سراسری (data) نیاز به استفاده از کلمه this. داریم.
با توجه به توضیحات بالا متوجه می شویم که عبارت this.numberOfVisiblePageButton برای داینامیک بودن تعداد دکمههای مورد نمایش برای صفحه بندی است و تمامی عبارتهایی که با کلمه this شروع شده برای دسترسی متغییرهای تعریف شده در قسمت data هستند.
متغییرهای min و max برای محاسبهی اولین و آخرین دکمه قابل نمایش در صفحه است بهعنوان مثال اگر ما بخواهیم در این صفحه بندی همواره 5 دکمه را نمایش دهیم و صفحه فعلی ما 6 باشد خواهیم داشت. let min = 4 و let max = 8
دو شرط بعدی زمانی اجرا میشوند که ما از مینیمم و ماکسیمم خود عبور کرده باشیم یا بهعبارت بهتر باید بگوییم این شروط از عبور ما از مقادیر کمترین و بیشترین جلوگیری میکند.
در ادامه با توجه به اینکه دکمههایی برای رفتن به صفحه قبل و بعد داریم اگر مکان فعلی ما برابر با 1 باشد دکمه رفتن به صفحه قبل نمایش داده نمی شود و اگر با آخرین مقدار دکمه ها برابر باشد دکمه رفتن به صفحه بعد نمایش داده نمیشود.
و در نهایت مقادیر min و max و مقادیر بین آنها را در آرایهای ذخیره میکنیم که در صفحه نمایش دهیم.
حال امیدارم با توجه به توضیحات من در مورد این کد به درک بهتری از نحوه عملکرد آن رسیده باشید.
همانطور که میبینید این کد نیاز به بهبود دارد. پس کد را در چت جی پی تی قرار دادم و ازش خواستم که آن را بهینه کند.
در زیر شما کد بهینه شده من توسط chat-GPT را مشاهده میکنید که در ادامه توضیحاتی را در مورد این کد ارائه میکنم.
همانگونه که مشاهده میکنید تغییرات بسیار زیادی در این دو تابع وجود دارد که اولین تغییر خطوط کمتر نسبت به کد نوشته شده توسط من بود دومین تغییر را میتوان گفت استفاده درستتر و همینطور هوشمندانهتر از زبان جاوااسکریپت است.
نکته مهم: پس از بهینه سازی و بررسی درستی عملکرد کد دریافتی از چت جی پی تی متوجه وجود اشتباهاتی در این قطعه کد شدم که در چند مرحله با ارائه توضیحات بیشتر توانستیم به این قطعه کد با عملکرد صحیح برسیم.
این بود اولین تجربه استفاده من از Chat-GPT که با شما عزیزان در میان گذاشتم.
با توجه به این تجربه و تجربههای بعدی من از استفاده از چت جی پی تی میتوانم بگویم که این ابزار را میتوان به عنوان دستیاری بسیار مفید و کارا در نظر گرفت.
ما در گیکتور امیدواریم شما عزیزان را برای درک بهتر چت جی بی تی (chat-GPT) کمک کرده باشیم.
شما عزیزان میتوانید انتقادها و پیشنهادهای خود را از طریق پلهای ارتباطی موجود در صفحه تماس با ما، با ما در میان بگذارید.