تفاوت وب سایت و وب اپلیکیشن
سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه طبق روال آخر هفتههای گیکتوری قصد داریم با مقالهای جدید با شما عزیزان همراه شویم.
شاید شما هم در دنیای WWW با اسامیای نظیر وب اپلیکیشن یا وبسایت مواجه شده باشید. هدف از نگارش این مقاله بیان برخی از تفاوتهای وب اپلیکیشن و وبسایت است پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
لازم به ذکر است که محتوای این پست ترجمه مقالات مشابه یا درک شخصی نویسنده از این موضوع است.
برای شروع این مقاله بهتر است بصورت کلی با دو مفهوم وبسایت و وب اپلیکیشن بصورت مجزا آشنا شویم.
وبسایت :
وبسایت ها مجموعه ای از صفحات وب هستند که به هم مرتبط میشوند. وبسایتها معمولا حول یک موضوع خاص میچرخند.
بهعنوان مثال : وبسایتهای آموزشی، خبری، فروشگاهی و…
وبسایتها معمولا از یک صفحه اصلی و چندین صفحه لینک شده به هم تشکیل میشوند که تمام این صفحات به وسیله یک نام دامنه قابل دسترسی هستند.
وب اپلیکیشن :
وب اپلیکیشن یک برنامه کاربردی است که معمولاً روی یک سرور راه دور ذخیره میشود و کاربران می توانند با استفاده مرورگر به آن دسترسی داشته باشند.
بصورت کلی میتوان گفت وب اپلیکیشن ها برنامههایی هستند که کاربران در آن تعامل بالایی دارند.
تفاوت وب سایت و وب اپلیکیشن :
1 – هدف از ایجاد : یک وبسایت برای محتوای ثابت تشکیل شده است در حالی که وباپلیکیشن برای تعامل با کاربر ایجاد میشود.
2 – شاید اولین وجه تمایز وبسایت و وباپلیکیشنها درتعامل پذیری با کاربران باشد. به طوری که وبسایت ها برای نمایش محتوای متنی و تصویری ایجاد میشوند اما در وب اپلیکیشنها کاربر نه تنها می تواند محتوای صفحه را بخواند بلکه می تواند در دادههای این صفحه نیز تغییر ایجاد کند. این تعاملها به شکل یک گفتگو است: کاربر روی دکمه کلیک می کند یا فرمی را ارسال می کند و از صفحه پاسخ می گیرد. این پاسخ ممکن است به شکل دانلود سند، چت آنلاین، پرداخت الکترونیکی و موارد دیگر باشد.
3 – برای وارد شدن به وب اپلیکیشنها معمولا نیاز به احراز هویت است. احراز هویت روشی است که شامل وارد کردن اطلاعات لاگین و رمز عبور کاربر برای دسترسی به سیستم است.
4 – وبسایت ها دادهها و اطلاعات جمعآوری شده را در یک صفحه نمایش میدهند این در حالیست که توابع و پیچیدگی وب اپلیکیشنها بسیار بالاتر است.
5 – وبسایت خود به تنهایی یک برنامه کامل است که به کمک مرورگرها قابل دسترسی هستند این در حالیست که وب اپلیکیشن ها میتوانند بخشی از وبسایتها باشند.
6 – در وب اپلیکیشن ها شما میبایست برای ایجاد یک تغییر برنامه خود را در توسعه (develop) تغییر داده و نسخه جدید را خروجی گرفته و بار گذاری کنید این در حالیست که در وبسایت ها برای تغییرات کوچک فقط کافیست برخی از کدهای خود را تغییر دهید مثلا متن در HTML.
ما در گیکتور امیدواریم شما عزیزان را برای درک بهتر تفاوتهای مابین وبسایت و وب اپلیکیشنها کمک کرده باشیم.
شما عزیزان میتوانید انتقادها و پیشنهادهای خود را از طریق پلهای ارتباطی موجود در صفحه تماس با ما، با ما در میان بگذارید.